Prirodnjački Centar
3
0
Prirodnjački Centar
Prirodnjački centar Srbije Svilajnac predstavlja spoj nauke, obrazovanja, zabave i turizma na jednom mestu, na vrlo specifičan način.

Takav koncept čini ga jedinstvenim u ovom delu Evrope.
Otvoren je 29. juna 2015. godine svečanim programom kome je prisustvovalo nekoliko hiljada posetilaca.

Atraktivnost Prirodnjačkog centra Srbije ogleda se u jedinstvu velikog izložbenog (muzejskog) prostora i zabavnog dino-parka na otvorenom.

Muzejski deo Prirodnjačkog centra Srbije čini 8 tematskih izložbi, koje se nalaze u samom objektu, dok se jedna izložba nalazi u parku, u unutrašnjosti modela vulkana.

⭐ SVET DINOSAURUSA 🦕
⭐ ŽIVOTINJE AFRIKE 🦕
⭐ SVET MINERALA I STENA 🦕
⭐GEOLOŠKI VREMEPLOV 🦕
⭐ BIODIVERZITET SRBIJE 🦕
⭐ MAMUT "KIKA" 🦕
⭐ GEODIVERZITET SRBIJE 🦕
⭐ VULKAN 🦕
⭐ NEBESKO KAMENJE 🦕

⭐ DINO PARK 🦕

Najveći deo parka zauzima jedinstvena postavka dinosaurusa u njihovim živim oblicima i autentičnom okruženju.

U parku se nalazi preko 20 replika različitih vrsta dinosaurusa, od kojih je najveća replika Diplodokusa visoka 11, a dugačka 20 metara.

Kroz dino izložbu upoznaćete se sa osobinama i zanimljivostima i ostalih dinosaurusa, a neki od njih su Diplodokus, Dinonihus, Plesiosaurus, Pteranodon, Triceratops, Alosaurus i mnogi drugi.

DINOSVILLE

Smešten je u parku Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu. Prestavlja pravu oazu zabave i razonode. Sadrži dino izložbu, vulkan, suvenirnicu, restoran i igraonicu za decu a sve je smešteno u autentično okruženje i atmosferu.

Zabava je ovde zagarantovana, a nova znanja neizbežna!

Na izradi svih postavki učestvovali su stručnjaci Prirodnjačkog muzeja iz Beograda, Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i kustosi Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu.
Pročitaj više