Edukativno Poslovni Centar
Jagodina
+381 35 8101 047, +381 63 8730 292, +381 63 7052 004
info@pomoravskivodic.rs
epcjagodina@gmail.com
25.02.2021. - BAKA DAJKIN ŠPAJZ
MLADENČIĆI

Potrebno je:
0,5 l mlake vode,
500 gr brašna,
parče kvasca,
4 kašike šećera,
mala šolja za kafu ulja,
so,
med,
mleveni orah,
kora od jednog limuna,
½ praška za pecivo.
Prosejati brašno i u sredini napraviti udubljenje i dodati rastopljeni kvasac u vodi u koji se doda šećer i so.
Zamesiti testo, dodati rendanu koru od limuna i ulje.
Dobro izraditi testo i ostaviti na toplom pokriveno salvetom.
Posle pola sata testo preručiti na dasku za mešenje, posuti ga brašnom i razviti koru oklagijom debljine oko 1cm.
Mladenčiće vadite čašom ili kalupom, stavljati u predhodno podmazan pleh uljem.
Ostaviti da odmore u plehu oko pola sata, peći na umerenoj temperaturi od 180 stepeni C oko 20 minuta.
Prohladjene mladenčiće premazati medom i posuti mlevenim orasima.
Prijatno!
0,5 l mlake vode,
500 gr brašna,
parče kvasca,
4 kašike šećera,
mala šolja za kafu ulja,
so,
med,
mleveni orah,
kora od jednog limuna,
½ praška za pecivo.
Prosejati brašno i u sredini napraviti udubljenje i dodati rastopljeni kvasac u vodi u koji se doda šećer i so.
Zamesiti testo, dodati rendanu koru od limuna i ulje.
Dobro izraditi testo i ostaviti na toplom pokriveno salvetom.
Posle pola sata testo preručiti na dasku za mešenje, posuti ga brašnom i razviti koru oklagijom debljine oko 1cm.
Mladenčiće vadite čašom ili kalupom, stavljati u predhodno podmazan pleh uljem.
Ostaviti da odmore u plehu oko pola sata, peći na umerenoj temperaturi od 180 stepeni C oko 20 minuta.
Prohladjene mladenčiće premazati medom i posuti mlevenim orasima.
Prijatno!