15.12.2022. - JAGODINSKA NOVOGODIŠNjA ČAROLIJA
Umesto tradicionalnih skupih novogodišnjih koncerata, lokalna samouprava u Jagodini odlučila je da doček Nove 2023. godine posveti deci i porodici
Umesto tradicionalnih skupih novogodišnjih koncerata, lokalna samouprava u Jagodini odlučila je da doček Nove 2023. godine posveti deci i porodici. Centralni program odvijaće se na gradskom trgu u Jagodini u petak, 30. decembra od 12.00 do 19.00 časova, uz prisustvo brojnih animatora, Deda Mraza, poklona, klovnova, štulaša, igrača i pevača, kao i uz niz atraktivnih novogodišnjih iznenađenja.
Doček Nove 2023. godine u Jagodini biće znatno drugačiji nego prethodnih godina. Za razliku od najvećeg broja gradova u Srbijhi, gde će građane u novo leto uvesti preskupi nastupi lica sa estrade, Jagodina će svoj doček 2023. godine posvetiti deci i porodici, u jedinstvenoj manifestaciji nazvanoj Jagodinska novogodišnja čarolija. Program će biti održan 30. decembra na Gradskom trgu, a započeće u 12.00 časova, sadržajima za najmlađe. Tokom popodneva, na platou trga nastupiće brojni animatori, zabavljači, klovnovi, igrači i pevači, a neće izostati ni Deda Mraz sa poklonima. Program se završava u 19.00 časova novogodišnjim koncertom iznenađenja za decu i mlade.
- Odlučili smo da ove godine program za doček Nove godine posvetimo porodici, deci i roditeljima, bakama i dekama, sestrama i braći. Smatrali smo da se zbog događanja prethodnih godina, prvenstveno zbog pandemije Kovida 19, polako izgubio taj duh porodičnih novogodišnjih slavlja, posvećenosti najbližima, ljubavi koju delimo sa njima, tako da je naša zamisao bila da pokrenemo ponovo taj novogodišnji duh zajedništva, počev od porodice, kao osnovne ćelije društva. Program koji smo pripremili biće zaista u duhu novogodišnjeg slavlja i prepun atraktivnih sadržaja.
Pozivamo sve naše sugrađane, bez obzira da li su iz sela ili iz grada, da 30. decembra od 12.00 sati budu deo novogodišnje čarolije na gradskom trgu, a mi ćemo se zaista potruditi da im to bude događaj za pamćenje. Narednih dana i nedelja, lagano ćemo zagrevati novogodišnju atmosferu, kako bi kulminacija na trgu 30. decembra bila nezaboravna i kako bismo iz Jagodine poslali slike koje će podstaći i druge gradove da se posvete osnovnim vrednostima društva u kome živimo.
Organizator je Kulturni centar, dok je pokrovitelj manifestacije „Jagodinska novogodišnja čarolija” Skupština grada Jagodina.
IZVOR:
https://kcjagodina.rs/jagodinska-novogodisnja-carolija