04.06.2021. - NA PASULJANSKIM LIVADAMA OD 05. DO 10. JUNA IZVODIĆE SE VEŽBE GAĐANJA
Jedinice Vojne akademije izvodiće na poligonu “Pasuljanske livade” gađanje artiljerijom, pešadijskim naoružanjem i minobacačima u periodu od 5. do 10. juna, i od 10. do 27. juna.
U cilju sprečavanja neželjenih posledica po ljude i domaće životinje biće zabranjeno kretanje, zadržavanje i boravak u prirodi ljudi, domaćih životinja, motornih vozila i stočnih zaprega u označenom poligonskom prostoru, u vremenu od 08 do 24 časa. U navednom periodu svi stalno ili privremeno nastanjeni objekti moraju se iseliti iz prostora poligona-strelišta, koji će biti jasno obeležen upozoravajućom signalizacijom.

Kako će u toku izvođenja gađanja u rejonu ciljeva verovatno ostati određeni broj neeksplodiranih projektila koji predstavljaju stalnu opasnost za lica koja im se približe ili ih diraju jer mogu eksplodirati pri najmanjem dodiru, lokalno stanovništvo se upozorava da sve pronađene projektile vidno obeleži, a da zatim o njihovom nalaženju odmah obavesti lokalnu vlast ili komandu jedinice koja izvodi gađanje.

IZVOR:
target="_blank">www.facebook.com/cuprijanet